ZRD Zeeland

Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) heeft op 8 locaties de Klein Chemisch Afvaldepots (KCA) vernieuwd. ZRD koos voor de eco-betonnen depots van Modulo, die later als dat nodig mocht zijn, ook kunnen worden benut bij verplaatsing of samenvoeging van milieustraten. Alle 8 KCA’s hebben hetzelfde ontwerp en zijn geleverd in nauwe samenwerking met lokale partners.

De KCA’s bestaan uit 2 eco-betonnen compartimenten (units) met daarvoor een voorsorteer- en opslagruimte met witte lichtstraat c.q. overkapping. De depots voldoen aan de eisen volgens PGS15. De units zijn circulair; ze bestaan voor 75% uit secundaire grondstoffen (gesloopte asfaltwegen) en zijn in de toekomst gemakkelijk verplaatsbaar en 100% herbruikbaar. Geen investeringsverlies in de toekomst dus. De KCA's hebben een lange levensduur, de kosten voor onderhoud zijn erg laag.  

Waarom vernieuwde KCA-depots?
Op 8 van de 13 Zeeuwse milieustraten bestond het KCA-depot uit een stalen opslagcontainer die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Er moesten veel herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd om de KCA-depots open te mogen houden. De ruimten waren ook minder geschikt om in te werken. De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland heeft de depots eind 2017 afgekeurd. 

Locaties van de 8 nieuwe KCA-depots zijn:
Borsele, Goes, Middelburg, Reimerswaal, Sluis, Tholen, Veere, Vlissingen.

« Terug naar overzicht