Nordhorn (D)

Nordhorn heeft de eerste “Easydrop” milieustraat in Duitsland. Nordhorn ligt in Duitsland, net over de grens bij Enschede. Voorheen had de gemeente een milieustraatvoorziening waarbij de burgers de trap op moesten lopen om het afval (en de grondstoffen) in de containers te gooien die op het maaiveld stonden.
De afstand en looptijd van auto naar container leidden tot vertraging en lange wachttijden op de milieustraat. Dit had tot gevolg dat op drukke brengdagen, files in de wijk ontstonden wat weer leidde tot onveilige situaties en irritaties in de wijk en op de milieustraat.

Het Easy-Drop bordes is speciaal ontwikkeld als flexibele afval-breng-oplossing voor gemeenten en/of bedrijven. De keuze voor de Easy-Drop-oplossing werd bij Nordhorn mede gebaseerd op de korte doorlooptijd van het gehele project (4 weken) en de benodigde tijd van plaatsing, in slechts 2 dagen. Uitwijk naar een tijdelijke brengvoorziening was hierdoor niet nodig. Dit bespaarde de gemeente vele kosten en ook voor de burgers was dit wel zo gemakkelijk. Modulo werkte in dit project samen met de lokale architect en onze vaste betonleverancier in Duitsland, Kleihues uit Emsbühren.

Kenmerken van een Easydrop zijn:
- Te plaatsen op iedere fundatie, in dit geval op bestaand straatwerk
- Korte bouwtijd, weinig grondverzet en daardoor CO2 reductie
- Flexibele toepassing, ieder model mogelijk. In Nordhorn heeft men gekozen voor een hoogte van 1,65m
- Toekomstbestendig/strategische keuze: 100% herbruikbaar en gemakkelijk te verplaatsen
- Zeer geschikt op slechte ondergronden door lichte constructie, besparing op fundatie
​- Goedkoper dan een bordes van keerwanden

« Terug naar overzicht