Leusden

De circulaire milieustraat heeft 2 niveaus. Onder de milieustraat zijn vele meters beschikbaar voor sanitaire voorzieningen en een omkleedruimte voor het personeel. Verder zijn er onder het bordes garages gerealiseerd voor stalling van voertuigen van de gemeentewerf en zijn er ruimten voor de opslag van Klein Chemisch afval en gemeentelijke spullen zoals verkeersborden en stemhokjes. Door de garages en opslagplaatsen worden er vele vierkante meters bespaard aan ruimte op de gemeentewerf.

De bezoekers kunnen hun afval- en grondstoffen gemakkelijk vanaf het verhoogde bordes in de containers werpen. Nieuw in Leusden, is (uitbreiding van) het aantal soorten afval/grondstoffen dat wordt ingezameld. Gratis in te leveren zijn: matrassen, vloerbedekkingen en piepschuim.

De milieustraat is duurzaam en circulair. Het bordes is namelijk gebouwd met betonelementen die geproduceerd zijn uit eco-granulaten. Bij de productie worden dan de primaire grondstoffen zand en grind vervangen door secundaire grondstoffen zoals bijvoorbeeld gebruikt asfalt van wegen. Hierdoor wordt bespaard op het gebruik van grondstoffen. Daarnaast is de milieustraat opgebouwd uit modulaire elementen die, indien gewenst, in de toekomst 100% kunnen worden hergebruikt, verplaatst etc.

« Terug naar overzicht