Leiderdorp

Het KCA-depot is praktisch ingericht. Het heeft twee grote brandwerende compartimenten en een grote sorteerruimte met luifel aan de voorzijde met sorteertafel, waar de bezoekers hun KCA-afval kunnen afgeven op de sorteertafel. Het toepassen van dubbele brandwerende schuifdeuren is een slimme keuze. Hierdoor wordt namelijk ruimte bespaard waardoor er een flinke sorteerruimte ontstaat. Over de voorsorteer- en opslagruimte is een opaal witte lichtstraat c.q. overkapping geplaatst.

8 werkdagen waren nodig om het KCA-depot op locatie te realiseren. Er was 1 dag nodig voor het demonteren van het oude stalen KCA-depot, het uitvoeren van de voorbereidende civiele werkzaamheden en het plaatsen van het nieuwe betonnen depot. In de overige 7 dagen is het verder afgebouwd en ingericht. Het proces is gestandaardiseerd, door de snelheid van bouwen is de overlast op de milieustraat minimaal. 

Het KCA-depot is circulair! De modulaire, betonnen compartimenten zijn geproduceerd met ecogranulaat (gesloopte asfaltwegen). In de toekomst kan het depot gemakkelijk worden aangepast, verplaatst of, indien gewenst, geïntegreerd in een nieuwe milieustraat.

De gemeente Leiderdorp heeft voor dit project een aanbestedingstraject gehouden waarbij is gegund op de laagste prijs.

« Terug naar overzicht