Huizen

In Huizen is een KCA-depot gerealiseerd op het scheidingsstation van Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD). Het is een groot KCA-depot met twee grote brandwerende compartimenten. In het midden is een flinke sorteerruimte met lichtstraat waar de medewerkers het gebrachte gevaarlijk afval kunnen sorteren om vervolgens veilig op te slaan in de compartimenten. GAD koos voor een afwerking van de buitenzijde van het KCA-depot met FSC-gecertificeerd duurzaam hout.

Het platte betonnen dak is draagkrachtig genoeg om zonnepanelen op aan te brengen. Voordat met de plaatsing kon worden gestart heeft Modulo eerst het oude KCA-depot gedemonteerd en afgevoerd. Ook zijn de voorbereidende civiele werkzaamheden uitgevoerd.  

Henk Nagel, grondstoffen- en afvalstoffenadviseur van GAD: ‘we hoorden over goede ervaringen met Modulo. Bovendien heeft het concept om met standaard U-elementen van ecogranulaat te bouwen zich inmiddels meer dan bewezen in de markt. Omdat het KCA-depot daardoor zowel duurzaam als toekomstbestendig is, was Modulo de meest logische keuze”.

Voor meer informatie over Huizen, lees ook de blogpost. 

« Terug naar overzicht