OVER MODULO

OVER MODULO

Modulo Milieustraten is het kenniscentrum voor de milieustraat en het grondstoffencentrum. Van variantenonderzoek, ontwerp, inrichting, realisatie tot en met onderhoud. Samen met de klant.

Co-creatie! Creatief én met kennis van zaken.

Door de flexibele bouwwijze, worden gebruiksvriendelijke duurzame milieustraten gebouwd die na verloop van tijd weer kunnen worden aangepast, uitgebouwd, verplaatst en hergebruikt. Afhankelijk van de veranderende omgevings-, en wetgevingseisen. Met maximale ruimtebenutting onder het bordes en minimale (kapitaal)kosten. Efficiënt en effectief.

De nieuwe milieustraat fungeert binnen de gemeente als “inspiratieplek” en “baken van kanteling” naar de circulaire economie.

Het Nederlandse Modulo team bestaat uit ervaren adviseurs en specialisten en op het gebied van afval- en grondstoffenbeleid, vergunningen, ontwerp, engineering, realisatie en services.

Modulo is een wereldwijd gepatenteerd concept om duurzame modulaire milieustraten te bouwen.
Inmiddels is Modulo wereldwijd actief in circa 40 landen. In 2008 is Modulo tot de Nederlandse markt toegetreden.

HISTORIE

Oprichter Ron van Ommeren
Ron van Ommeren - geboren in Rotterdam – no nonsens, ziet kansen waar anderen berusten. Energiek. Optimistisch. Vrij in zijn hoofd. Trekt er graag op uit, het leven tegemoet. Door de natuur, door Europa. Ontmoet van alles en iedereen. Ontmoetingen geven mogelijkheden, mogelijkheden weer nieuwe ontmoetingen. De cyclus van het leven. Voor Ron kent het leven geen begin of einde. De natuur komt en gaat. Daar voelt hij zich onderdeel van. De natuur past zich aan, flexibel, kent geen dogma's. Vernieuwt. Elke dag weer. The circle of life.

Ron van Ommeren en Modulo
In Frankrijk ontmoet Ron de oprichter van Modulo Beton Group, ontwerper van flexibele milieustraten. Goedkoper, slimmer, flexibeler. Ook de milieustraat zelf - the craddle - is duurzaam en herbruikbaar. In dit product vindt Ron zijn eigen levensinstelling terug. Afval is geen eindpunt van de economische cyclus. Alles is herbruikbaar zolang er creativiteit en ondernemingszin is. Afval is grondstof. Afval bestaat niet. De natuur is altijd al circulair geweest. 
De nieuwe economie wordt ook circulair.

Onze Mensen


Ron van Ommeren
Directeur / Eigenaar
 


Renate van Ommeren
Adviseur
 


Doke van Niekerk 
Manager Advies en Realisatie
 


Sander Ott
Projectleider
 


Ruben Merkx 
Architect / Bouwkundig ingenieur


Michiel van Wickeren 
Adviseur circulaire economie


Louise Wagner 
Office Manager
 


Olaf Schneider
Modulo Ambassadeur Duitsland