Upcyclecentrum Almere geopend door Stientje van Veldhoven

Op 23 januari opende Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, het unieke Upcyclecentrum in Almere, samen met wethouder Mark Pol en gedeputeerde Jaap Lodders. Almere heeft nu het eerste Upcyclecentrum van Nederland, dit past goed bij hun ambitie om in 2020 een energieneutrale afvalloze stad te worden. De afval- en grondstofstromen die de inwoners inleveren worden zoveel mogelijk hergebruikt en “geupcycled”. 

Lees meer »

Opening nieuwe recyclingcentrum Herne (D) trekt meer dan 3500 bezoekers

De inwoners van Herne (over de grens bij Venlo) hebben zondag 21 januari een eerste indruk van hun nieuwe recyclingcentrum gekregen. De “Erlebnistag” was bedoeld voor het hele gezin, er waren leuke spellen en activiteiten voor kinderen.  Verder was er een duurzaamheidsmarkt bovenop het recyclingcentrum waarbij men vintage- en geupcyclede spullen kon kopen. Maar liefst 3500 inwoners namen een kijkje op én onder hun nieuwe recyclingcentrum.  

Lees meer »

Gemeente de Wolden neemt voorproefje op nieuwe milieustraat

De huidige milieustraat in Zuidwolde wordt binnenkort vervangen door een duurzame en circulaire milieustraat van Modulo Milieustraten. De locatie wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Er worden straks achttien verschillende afval- en grondstofstromen ingezameld. Het terrein wordt efficiënter ingericht waardoor de doorstroming van de bezoekers soepel  verloopt. De voorbereiding door de medewerkers van de gemeente de Wolden is inmiddels in volle gang. Een onderdeel daarvan was een bezoek aan betonfabriek Vrijenban in Vianen en aan de hybride milieustraat in Utrecht. In de betonfabriek worden de prefab betonelementen van Modulo geproduceerd.

Lees meer »

Wethouder Overweg geeft startsein bouw van circulaire milieustraat in Leusden

De start van de bouw van de circulaire milieustraat in Leusden is afgelopen dinsdag feestelijk ingeluid door Wethouder Jan Overweg. De gemeente Leusden heeft gekozen voor een circulair bordes van Modulo, hierdoor wordt er gebouwd met zgn. “holle”, modulaire betonelementen. De milieustraat heeft 2 niveaus; de bezoekers kunnen hun afval en grondstoffen gemakkelijk vanaf het verhoogde bordes in de containers werpen.  En onder de milieustraat zijn vele meters beschikbaar voor sanitaire voorzieningen en een omkleedruimte voor het personeel, stallingruimte voor voertuigen van de gemeentewerf en de opslag van Klein Chemisch Afval.  

Lees meer »

Bouw van Circulaire Milieustraat gemeente Nieuwkoop is gestart

Wij zijn onlangs gestart met de plaatsing van het circulaire bordes in Nieuwveen, gemeente Nieuwkoop. De gemeente heeft gekozen voor een circulaire milieustraat die voldoet aan de huidige wensen en eisen, met een hoog serviceniveau voor haar burgers en die toekomstbestendig is. 

Lees meer »

De milieustraat als ‘circulaire hotspot’

Het doel is om in 2050 alle grondstoffen opnieuw te gebruiken. Om dit te bereiken moeten we af van de wegwerpcultuur en vanuit de overheid en het bedrijfsleven gaan inspireren en creëren om de verspilling van grondstoffen en de uitputting van onze aarde aan te pakken.Hoe doe je dat, van afval af?
En hoe enthousiasmeer je mensen daarvoor? Een middel om dit te bewerkstelligen is de milieustraat.

Lees meer »

EVEN VOORSTELLEN: OFFICE MANAGER LOUISE WAGNER

Onlangs is Louise Wagner bij Modulo gestart in de functie van office manager. Zij gaat het team met name ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van de projecten in Nederland en Duitsland.

Ron van Ommeren “We hebben zowel in Nederland als bij onze oosterburen veel nieuwe aanvragen. Onze advies- en servicesonderdelen maken op dit moment een mooie groei door. 

Lees meer »

Nieuwe duurzame milieustraat Zuidwolde

De milieustraat in Zuidwolde wordt vernieuwd. De huidige milieustraat verdwijnt en er komt een nieuwe, duurzame milieustraat voor terug. De locatie wordt uitgebreid en gemoderniseerd. De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. 

Lees meer »

CONTACT GEGEVENS

Modulo Milieustraten BV
Postadres
Postbus 3244
3760 DE Soest

Bezoekadres
Oostergracht 13-15
3763 LX Soest

Telefoon (035) 588 54 54
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

KvK-nummer 32124452
BTW-nummer NL 818130775 B01

Partner van Modulo Béton Group

HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U ZICH AANMELDEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF?