Al zes miljoen kilo ecogranulaat verwerkt in circulaire milieustraten

Bijna zes miljoen kilo. Zo’n slordige 6.000 ton. Zo veel ecogranulaat is er de afgelopen jaren geproduceerd om de prefab betonnen elementen te maken voor de milieustraten die Modulo bouwt. ‘Sinds 2015 gebruiken we daarvoor granulaat gemaakt van oude asfaltwegen. Die innovatie is nog maar een paar jaar oud. Eerder bestond die mogelijkheid niet. De elementen zijn 100 procent circulair. 

Lees meer »

Nieuwe milieustraat in Duitse Paderborn opgeleverd

De nieuwe milieustraat in het Duitse Paderborn is opgeleverd. Direct daarna gingen de deuren open voor het publiek in de stad in Noordrijn-Westfalen. Modulo Milieustraten tekende voor het complete traject; van advies, realisatie tot en met services als onderhoud en inspectie. Daar zat flink het tempo in, wordt duidelijk uit een toelichting van Doke van Niekerk, manager advies en realisatie. ‘Het adviestraject was met een kleine drie maanden afgerond. Daar waar dat gemiddeld een half jaar is. Met zes weken ging het bouwen nog sneller. ‘Vrijwel direct daarna was de milieustraat in bedrijf.’

Lees meer »

Week van de Circulaire Economie: ‘Inspirerend en concreet’

Informatief, inspirerend, concreet met praktische voorbeelden. Zo typeerden de vakprofessionals van Modulo Milieustraten de bijeenkomsten die zij vorige week bijwoonden tijden de Week van de Circulaire Economie. De week die jaarlijks in januari wordt georganiseerd, stond dit keer in het teken van ‘Onvermijdelijk Circulair’. In een terugblik vatten Renate, Ron, Michiel en Ruben hun ervaringen tijdens de circulaire week samen.

Milieustraat van de toekomst
‘Meer waarde uit grondstoffen’, ‘Urban Mining Collective: onmisbare circulaire bouwstenen’ en de ‘Transitieagenda consumptiegoederen’. Dat waren de evenementen die op de tweede dag op de agenda

Lees meer »

Circulair adviseur Michiel van Wickeren:  ‘maximale uit grof huishoudelijk afval halen’

Thuis afval scheiden in een stapel speciaal daarvoor ontwikkelde containers, gemaakt van gerecycled plastic. Michiel van Wickeren herkende direct het praktische systeem dat ook kleinbehuisden de mogelijkheid tot afvalscheiding biedt. ‘Ik las tips om bij te dragen aan een circulaire samenleving. Daarin werd zo’n compacte stapel afvalbakken als voorbeeld genoemd. Herkenbaar omdat wij die thuis ook hebben. We wonen in hoogbouw en dan is dat vanwege de beperkte ruimte heel handig.’ Michiel is sinds 1 januari van dit jaar circulair adviseur bij Modulo Milieustraten. 

Lees meer »

Architect Ruben Merkx:  ‘innovatieve circulaire milieustraten ontwerpen’

Multiplex dat ergens ‘over’ was en een tweede leven verdiende. Ruben Merkx zag de mogelijkheden en zette de zaag in de plaat hout. ‘Er bleek precies een dienblad uit te kunnen. Door de delen eerst omgekeerd aan elkaar te lijmen, kwam het materiaal ook nog eens veel beter tot z’n recht.’ Ruben is architect en bouwkundig ingenieur met een enorme passie voor hergebruik. Sinds september vorig jaar werkt hij bij Modulo Milieustraten. ‘Ik wilde graag aan de slag bij een bedrijf dat niet alleen pretendeert circulair te zijn, maar dat ook daadwerkelijk praktiseert. Modulo bood me de mogelijkheid om mijn steentje bij te dragen. Niet alleen om circulair voor de toekomst te ontwerpen. Maar vooral ook om daarmee te inspireren grof huishoudelijk afval nog meer te scheiden en opnieuw te gebruiken.’

Lees meer »

Oliebollen voor medewerkers milieustraten

Topdrukte voor de medewerkers op de milieustraten deze dagen! Daarom bezorgen wij op 70 klantlocaties heerlijke oliebollen. Het Modulo-Team bedankt iedereen voor de fijne samenwerking en het vertrouwen. Wij wensen u een goed en gezond 2019.

Lees meer »

Officiële opening 8 vernieuwde KCA-depots in Zeeland

Vandaag officiële opening van 8 nieuwe KCA-depots in Zeeland door wethouder Kees Westrate van de gemeente Borsele die symbolisch, chemisch afval inleverde bij de milieustraatbeheerder. ZRD koos voor de modulaire betonnen depots van Modulo, die later als dat nodig mocht zijn, ook kunnen worden benut bij verplaatsing of samenvoeging van milieustraten. 

Lees meer »

Plaatsing Modulo elementen Paderborn (DE)

Deze week zijn we gestart met het plaatsen van de elementen in Paderborn in Duitsland. De plaatsing neemt 4 dagen in beslag.  In januari 2019 moet de nieuwe milieustraat gereed zijn. Bijgaand een foto-impressie van de eerste 4 dagen en de stand na 6 weken. 

Lees meer »

Optimale communicatie en fractiescheiding op de milieustraat

Om de routing en doorloop van bezoekers op een milieustraat te verbeteren is het belangrijk om heldere communicatiemiddelen toe te passen. Het moet voor de bezoeker snel duidelijk zijn waar de verschillende afval- en grondstoffen moeten worden gebracht en wat daarvoor de meest handige route is. De scheiding van afval- en grondstoffen wordt hierdoor verbeterd en efficiënter.

Modulo Milieustraten heeft samen met Studio Twintigtien een nieuwe stijl voor fractieaanduidingen ontwikkeld. De vormgeving bestaat uit een pictogram, de naam van de grondstofstroom en een nummer. 

Lees meer »

CONTACT GEGEVENS

Modulo Milieustraten BV
Postadres
Postbus 3244
3760 DE Soest

Bezoekadres
Oostergracht 13-15
3763 LX Soest

Telefoon (035) 588 54 54
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

KvK-nummer 32124452
BTW-nummer NL 818130775 B01

Partner van Modulo Béton Group

HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U ZICH AANMELDEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF?