Sliedrecht

De gemeente Sliedrecht had oorspronkelijk een op de inmiddels verouderde wijze (traditioneel) gebouwd bordes. Dit oude bordes is geheel gesloopt. De gemeente wilde een toekomstbestendige, verantwoorde keuze maken en heeft daarom gekozen voor de flexibele, verplaatsbare Modulo-milieustraat. Daarnaast bestond de wens om meer afvalstromen te scheiden om meer milieurendement te behalen. Aangezien de bestaande oppervlakte relatief klein was, zorgen de ruimten onder het bordes, voor extra mogelijkheden voor de opslag van materialen en voor het KCA-depot.

Sliedrecht ligt in de Alblasserwaard, dat betekent dat de ondergrond relatief slecht is waardoor de kans op zettingen bestaat. Door de toepassing van de open Modulo-elementen is er, in vergelijking met traditionele bouw aanzienlijk minder druklast naar de bodem, dus minder kans op zettingen. Minder druklast betekent nóg een groot voordeel namelijk flink lagere kosten voor fundatie.

Plaats: Sliedrecht

Opdrachtgever: Gemeente Sliedrecht

Terrein oppervlakte: (L x B) 81 x 31 meter = 2.511 m²

Hoogte: 1,2m + 2,25m + 2,60m

Gebruiksruimte onder bordes: 280 m²

Containers aan bordes: 19 afzetcontainers 

« Terug naar overzicht