Beverwijk

Deze milieustraat diende in zeer korte tijd (<5 maanden!) te worden gerealiseerd. Belangrijke uitgangspunten waren: de milieustraat moet een innamepunt zijn voor kringloop, de ruimten onder het bordes dienen optimaal te worden ingericht voor opslag, douche- en kleedruimten. De milieustraat moet energie-neutraal opereren door de toepassing van zonnecollectoren en LED verlichting. Er zijn een aantal innovaties doorgevoerd zoals een betonnen KCA-depot bovenop het bordes, het gebruik van schaarliften voor de afvoer van KCA. Door de integratie van glasbouwstenen in het plafond van het bordes ontstaat daglichttoetreding waardoor ruimten gebruikersvriendelijk zijn. De nieuwe driehoekelementen voorzien in een visgraatopstelling en een optimaal overzicht en benutting van de onderzijde van de milieustraat. Modulo was verantwoordelijk voor het gehele traject: de advisering, het ontwerp, de engineering en de realisatie.

Plaats: Beverwijk

Opdrachtgever: HVC

Terrein oppervlakte: (L x B) 123 x 67/52 meter = circa 7.300 m²

Hoogte: 1,55 m en 2,60m

Gebruiksruimte onder bordes: 650 m²

Aantal containers: 25 afzetcontainers met 40 m³  aan het bordes en 5 afzetcontainers elders op de locatie 

HVC heeft een mooie film over de milieustraat gemaakt, klik hier om deze te bekijken. 

« Terug naar overzicht