Herne (D)

Die Entsorgung Herne wenste een recyclingcentrum met een optimale routing en inrichting voor personen- en vrachtverkeer, een hoge servicegraad en veiligheid voor de bezoekers. Ook is er goed nagedacht over de multi-functionele mogelijkheden van de ruimten onder het bordes. Het centrum is ontworpen en gerealiseerd door Modulo.

Onder het bordes is een bezoekerscentrum ingericht met educatie over afval/grondstoffenscheiding, recycling etc. Ook zijn er ruimten voor sanitaire voorzieningen en het sorteren en opslaan van ingeleverde grondstoffen.

Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Het nieuwe centrum heeft een overkapping met zonnepanelen op het dak om energieneutraal te kunnen opereren. De bezoekersruimte wordt geothermisch verwarmd. Er is LED verlichting aangelegd en het regenwater wordt opgevangen om vervolgens te gebruiken voor het doorspoelen van de toiletten.

Bekijk hier de film die Entsorgung Herne heeft gemaakt van de ontwikkeling en realisatie van het recyclingcentrum. 

« Terug naar overzicht