De milieustraat als ‘circulaire hotspot’

Het doel is om in 2050 alle grondstoffen opnieuw te gebruiken. Om dit te bereiken moeten we af van de wegwerpcultuur en vanuit de overheid en het bedrijfsleven gaan inspireren en creëren om de verspilling van grondstoffen en de uitputting van onze aarde aan te pakken.Hoe doe je dat, van afval af?
En hoe enthousiasmeer je mensen daarvoor? Een middel om dit te bewerkstelligen is de milieustraat.

De milieustraat neemt in, maar geeft ook door. De milieustraat is daarom ook veel meer dan een milieuvriendelijke plek om afval- en grondstoffen in te nemen. Het is een conversiepunt. Een circulatiepunt waar mensen spullen en materiaal nieuwe gebruiksmogelijkheden geven. Uit het oude groeit het nieuwe. Ron van Ommeren en Paul Verhoeven van Modulo Milieustraten leggen uit.

Wat is de rol van de milieustraat en hoe ziet deze er uit?  
Ron: De gemeente heeft een regierol in de verwijderingsketen van afval- en grondstoffen en kan grondstoffen uit de keten richting een circulaire economie sturen. De gemeente kan sturen, stimuleren en faciliteren. Een van de elementen die zij hiervoor in handen heeft is de milieustraat. De milieustraat kan fungeren als circulaire hotspot! Je kunt ervoor zorgen dat het een sympathieke, uitnodigende plek is waar mensen betrokken worden bij de natuurlijke cyclus van grondstoffen, hergebruik en creatie.

Lees het artikel verder https://www.mijnzakengids.nl/milieustraat-als-circulaire-hotspot/

« Terug naar overzicht