Modulo ondertekent Grondstoffenakkoord

Op 14 september jl. is het Rijksbrede programma Circulaire Economie, getiteld 'Nederland Circulair in 2050' aangeboden aan de Tweede Kamer.
Het programma geeft richting aan wat we moeten doen om zuiniger en slimmer met onze grondstoffen, producten en diensten om te gaan en zo de ambitie - Nederland circulair in 2050 - te halen. 

Lees meer »

Eerste paal Upcycle Centrum Almere

Wethouder Mark Pol heeft vandaag symbolisch de eerste paal geslagen voor het Upcycle Center in Almere Haven. In dit afvalverwerkingscentrum wordt echt alles gerecycled. Het is de bedoeling dat ondernemers die in het centrum een ruimte huren nieuwe producten maken van de spullen die gebracht worden. 

Lees meer »

De milieustraat als ‘circulaire hotspot’

Het doel is om in 2050 alle grondstoffen opnieuw te gebruiken. Om dit te bereiken moeten we af van de wegwerpcultuur en vanuit de overheid en het bedrijfsleven gaan inspireren en creëren om de verspilling van grondstoffen en de uitputting van onze aarde aan te pakken.Hoe doe je dat, van afval af?
En hoe enthousiasmeer je mensen daarvoor? Een middel om dit te bewerkstelligen is de milieustraat.

Lees meer »

Projectteam Upcycle Centrum Almere bezoekt betonfabriek Vrijenban

Vandaag bezocht het projectteam Upcycle Centrum Almere, de betonfabriek Vrijenban in Vianen. Bij deze circulaire Modulo partner is de productie van betonelementen in volle gang. De Modulo-elementen worden geproduceerd van eco-granulaat. Deze secundaire grondstoffen zijn vrijgekomen bij de sloop van asfaltwegen.  

Lees meer »

“Easydrop” voor Nordhorn

Op dit moment wordt de eerste “Easydrop” milieustraat in Duitsland, Nordhorn gebouwd. Kenmerken van een Easydrop zijn:
- Te plaatsen op iedere fundatie, in dit geval op bestaand straatwerk
- Korte bouwtijd, weinig grondverzet en daardoor CO2 reductie
 

Lees meer »

Nieuwe milieustraat voor Herne (DE)

Medio 2017 wordt een nieuwe Modulo milieustraat in Herne (Duitsland) gebouwd. De gemeente heeft gekozen voor een duurzame, bezoekersvriendelijke en toekomstbestendige milieustraat.

Lees meer »

Modulo op Pollutec in Lyon

Modulo toont deze week zijn laatste innovaties op de Pollutec in Lyon. Door de grote vraag naar circulair gebouwde voorzieningen heeft Modulo Frankrijk de eerste stappen gezet naar modulaire bouw van huizen, scholen en andere openbare voorzieningen.

Lees meer »

Modulo: Het circulaire fundament voor het Upcycle Centrum Almere

De milieustraat neemt in en geeft door. De milieustraat is daarom ook veel meer dan een milieuvriendelijke plek om afval te dumpen. Het is een conversiepunt, een Upcycle Centrum! Een circulatiepunt waar mensen spullen en materiaal nieuwe gebruiksmogelijkheden geven. Uit het oude groeit het nieuwe. Daarom maakt de Gemeente Almere van het Upcycle Centrum een sympathieke, uitnodigende plek waar mensen betrokken worden bij de natuurlijke cyclus van afval, hergebruik en creatie.

Lees meer »

Eerste Easy-Drop bordes voor gemeente Nordhorn te Duitsland

Grafschaft Bentheim, de verantwoordelijke organisatie voor de afvalinzameling in gemeente Nordhorn, heeft opdracht gegeven aan onze Duitse zusterorganisatie Modulo Wertstoffhöfe om een Easy-Drop Platform te leveren. De gemeente Nordhorn heeft momenteel een milieustraat voorziening waarbij de burgers de trap op moeten lopen om het afval in de containers te gooien die nog op het maaiveld staan. 

Lees meer »

CONTACT GEGEVENS

Modulo Milieustraten BV
Postadres
Postbus 3244
3760 DE Soest

Bezoekadres
Lange Brinkweg 81
3764 AB SOEST

Telefoon (035) 588 54 54
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

KvK-nummer 32124452
BTW-nummer NL 818130775 B01

Partner van Modulo Béton Group

HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U ZICH AANMELDEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF?