Optimale communicatie en fractiescheiding op de milieustraat

Om de routing en doorloop van bezoekers op een milieustraat te verbeteren is het belangrijk om heldere communicatiemiddelen toe te passen. Het moet voor de bezoeker snel duidelijk zijn waar de verschillende afval- en grondstoffen moeten worden gebracht en wat daarvoor de meest handige route is. De scheiding van afval- en grondstoffen wordt hierdoor verbeterd en efficiënter.

Modulo Milieustraten heeft samen met Studio Twintigtien een nieuwe stijl voor fractieaanduidingen ontwikkeld. De vormgeving bestaat uit een pictogram, de naam van de grondstofstroom en een nummer. 

Lees meer »

De gemeente als grondstoffenregisseur

De gemeente heeft met de milieustraat de fysieke plek in handen om als grondstoffenregisseur hergebruik, recycling en de circulaire economie aan te jagen. De milieustraat is namelijk de plek waar spullen en materiaal nieuwe gebruiksmogelijkheden worden gegeven en de grondstoffen “van morgen” worden gewonnen. 

Lees meer »

VACATURE WERKVOORBEREIDER / ADVISEUR CIVIEL

De vraag naar circulaire oplossingen op en rond de recycle centra en milieustraten in de Nederlandse en Duitse markt groeit. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste werkvoorbereider / adviseur civiel die ons team komt versterken bij de advisering over- en uitvoering van onze projecten.

Lees meer »

Modulo Milieustraten opgenomen als Best Practice in HCH Magazine

“Nederland heeft internationaal veel te bieden op het gebied van circulaire economie”. Holland Circular Hotspot (HCH) is een organisatie met meerdere stakeholders. Bedrijven, kennisinstituten en (lokale) overheden werken met elkaar daarin samen. Sinds HCH in het Rijksbreed Programma Circulaire Economie is opgenomen zijn er al vele slagen gemaakt om het Nederlandse bedrijfsleven met het buitenland te kunnen verbinden.

Lees meer »

Upcyclecentrum Almere geopend door Stientje van Veldhoven

Op 23 januari opende Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, het unieke Upcyclecentrum in Almere, samen met wethouder Mark Pol en gedeputeerde Jaap Lodders. Almere heeft nu het eerste Upcyclecentrum van Nederland, dit past goed bij hun ambitie om in 2020 een energieneutrale afvalloze stad te worden. De afval- en grondstofstromen die de inwoners inleveren worden zoveel mogelijk hergebruikt en “geupcycled”. 

Lees meer »

Opening nieuwe recyclingcentrum Herne (D) trekt meer dan 3500 bezoekers

De inwoners van Herne (over de grens bij Venlo) hebben zondag 21 januari een eerste indruk van hun nieuwe recyclingcentrum gekregen. De “Erlebnistag” was bedoeld voor het hele gezin, er waren leuke spellen en activiteiten voor kinderen.  Verder was er een duurzaamheidsmarkt bovenop het recyclingcentrum waarbij men vintage- en geupcyclede spullen kon kopen. Maar liefst 3500 inwoners namen een kijkje op én onder hun nieuwe recyclingcentrum.  

Lees meer »

Gemeente de Wolden neemt voorproefje op nieuwe milieustraat

De huidige milieustraat in Zuidwolde wordt binnenkort vervangen door een duurzame en circulaire milieustraat van Modulo Milieustraten. De locatie wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Er worden straks achttien verschillende afval- en grondstofstromen ingezameld. Het terrein wordt efficiënter ingericht waardoor de doorstroming van de bezoekers soepel  verloopt. De voorbereiding door de medewerkers van de gemeente de Wolden is inmiddels in volle gang. Een onderdeel daarvan was een bezoek aan betonfabriek Vrijenban in Vianen en aan de hybride milieustraat in Utrecht. In de betonfabriek worden de prefab betonelementen van Modulo geproduceerd.

Lees meer »

Wethouder Overweg geeft startsein bouw van circulaire milieustraat in Leusden

De start van de bouw van de circulaire milieustraat in Leusden is afgelopen dinsdag feestelijk ingeluid door Wethouder Jan Overweg. De gemeente Leusden heeft gekozen voor een circulair bordes van Modulo, hierdoor wordt er gebouwd met zgn. “holle”, modulaire betonelementen. De milieustraat heeft 2 niveaus; de bezoekers kunnen hun afval en grondstoffen gemakkelijk vanaf het verhoogde bordes in de containers werpen.  En onder de milieustraat zijn vele meters beschikbaar voor sanitaire voorzieningen en een omkleedruimte voor het personeel, stallingruimte voor voertuigen van de gemeentewerf en de opslag van Klein Chemisch Afval.  

Lees meer »

CONTACT GEGEVENS

Modulo Milieustraten BV
Postadres
Postbus 3244
3760 DE Soest

Bezoekadres
Lange Brinkweg 81
3764 AB SOEST

Telefoon (035) 588 54 54
.(JavaScript must be enabled to view this email address)

KvK-nummer 32124452
BTW-nummer NL 818130775 B01

Partner van Modulo Béton Group

HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U ZICH AANMELDEN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF?